Det handlar om vägen framåt

Även organisationer följer en livskurva och olika stadier av utveckling, oavsett om de är föreningar eller företag. De börjar som entusiastiska spädbarn till den drivna entreprenören. De lär sig gå, fortsätter att växa och blir tonåringar. De provar olika vägar och gör massor av misstag innan de börjar förstå vad som fungerar.

Snart får de till en balans mellan den höga energin och upptäckarlusten, och de krav och strukturer som är nödvändiga för att klara sig i världen.

Därefter ökar risken att den kokande lavan svalnar mer än vad som är nyttigt för att kunna behålla förändringsförmågan. Istället för att drivas av känslan att allt är möjligt kan det bli allt viktigare med rutiner, strukturer och pappersarbete. Att de börjar förvalta mer än att utveckla sin egen framgång.

Om inget görs, vet vi att alla organisationer kommer att närma sig det sista stadiet. Där domineras kulturen av saker som mättnad, bekvämlighet och trötthet. Arbetet handlar mest om att hålla igång maskinerna så länge som möjligt innan den eviga vilan. Oavsett om det går snabbt eller långsamt så är det enda som väntar dem döden.

Det här kan självklart drabba din organisation om du inte ser upp och gör något åt saken i tid.

Visst låter det dramatiskt, men organisationen kan faktiskt kämpa emot den naturliga utvecklingen. För att lyckas med det behöver du ha en tydlig strategi. En plan som förklarar hur företaget ska kunna utvecklas genom att stanna kvar i gränslandet mellan det energiska drivet och den sköna strukturen. Jämför det med att många människor behöver en plan för att orka hålla i träningen och undvika ett för tidigt kroppsligt förfall.

Utmaningen med att faktiskt göra

Genom att ha koll på visionen och vägen framåt är det lättare att förflytta dig och organisationen från platsen ni står på i dag. Frågan är i vilken riktning ni ska och varför. För att du ska kunna röra dig framåt måste du först faktiskt veta vad framåt är.

Att göra analysen och ta fram strategin är de enkla bitarna. Det svåra är alltid att hålla fast vid det vi beslutade och fullfölja det vi kom överens om. Eftersom det finns mängder av utmaningar längs vägen krävs det mycket av ledningen för att hålla fast vid kursen.

En handbok om talent management

Det här är ett utdrag från boken Människor till låns. Det är en handbok för ledare på alla nivåer som visar hur och varför du ska ta hand om människorna omkring dig. En guide som hjälper dig se till att medarbetarna trivs, utvecklas, stannar kvar och bidrar till företagets framgång.

Köp boken

Köp boken hos Adlibris Köp boken hos Bokus

Du kan även mejla din postadress till henrik@heslykdevelopment.com så skickar jag dig ett kostnadsfritt exemplar.