Ledningsrådgivare och talent manager

Jag heter Henrik Heslyk och är psykologen som under tolv år var talent manager och hjälpte Securitas Direct och Verisure under deras expansiva resa genom Europa. Jag har också lång erfarenhet från globala managementbolag där jag rekryterade och utvecklade chefer och ledningsgrupper.

Nu arbetar jag som ledningsrådgivare, både i Sverige och internationellt, inom området talent management. Där hjälper jag organisationer att ta fram och implementera strategier för att locka till sig rätt talanger, utveckla dem och skapa ett uthålligt engagemang.

I praktiken är det en kombination av varumärkesarbete, hr-kunskap och strukturerade processer.

Heslyk Development AB
Sundsörsvägen 11
585 99 Linköping

0706–90 32 75
henrik@heslykdevelopment.com
LinkedIn-profil

Henrik Heslyk, psykolog och ledningsrådgivare

Från student till egenföretagare

Sedan studierna i Uppsala har jag haft ett antal anställningar. Eftersom jag är psykolog kanske du tänker att jag har gjort allt rätt. Att jag kan ta människor. Att jag förstår vad som är bäst för mig själv och därför inte stannar kvar på en arbetsplats som passerat sitt bäst-före-datum. Jag önskar att verkligheten var så enkel, men det är den sällan.

Mitt första jobb var på ett sjukhus i Västervik. Där fanns en äldre säkerhetsavdelning med patienter som begått grova brott och hade stora behov av särskilda resurser. Här lärde jag mig att människor som har svårt att fungera med andra har stor nytta av struktur, tydliga rutiner och en trygg personalgrupp.

Under 90-talet arbetade jag på Arbetsförmedlingen. Under den tiden lärde jag mig hur viktigt engagemang är för den service vi ger och hur detta påverkar kundupplevelsen. Jag märkte också hur vi fick mångdubbelt mer effek när vi jobbade över yrkesgränserna. I samma stund vi släppte stuprörstänket och istället skapade samsyn och samverkan kom människorna mer i fokus – och resultatet av insatserna ökade.

Mercuri Urval lärde jag mig ledarskapets betydelse. När du väljer rätt chef för uppgiften påverkar du många människor i en positiv riktning. En dålig chef leder givetvis till ett sämre ekonomiskt resultat, men ännu mer förödande är effekten att människorna tappar sitt engagemang och organisationen sin effektivitet.

Med Verisure hade jag min stora “kärleksaffär”. Jag kom in i en starkt värderingsstyrd organisation och var i himmelriket. Min uppgift som talent manager var att hjälpa företaget expandera under sin resa ut i Europa. I korthet handlade det om att hitta många människor som ville hjälpa till. Här lärde jag mig hur enkel vardagen blir tillsammans med engagerade kollegor och chefer.

“Jag har träffat mängder av konsulter genom åren. Många av dem är orienterade mot att leverera och fakturera. Det är inte det viktiga för Henrik. I hans dagliga arbete är det genuina resultatet det viktiga. Sedan gillar jag hans otroliga förmåga att analysera styrkor och svagheter hos människor och organisationer – särskilt matchat mot vår kravprofil och de förväntningar vi har på resultatet.”

– Raoul Augustsson, vd Mockfjärds Fönster AB

Raoul Augustsson, vd Mockfjärds Fönster AB

Kunder i urval

Region Östergötland
Glimåkra of Sweden
Awal display concept
Garpco
Arbetshälsa
Swedex saw blades
Almi företagspartner
Mockfjärds
Diamantprofil
Gotlands gummifabrik
Uw elast